top of page

NYÅRSMENY FÖR AVHÄMTNING

2024

Nu är det dags att börja beställa er nyårsmeny! Vår populära avhämtningsmeny består av 3 rätters och du kan välja mellan kött, fisk eller vegetariskt alternativ. 

Hela menyn är laktosfri, glutenfri och fri från nötter. Vi kan dessvärre inte erbjuda veganska alternativ. 

PRIS:

3-RÄTTERS MENY

Beställning innan den 20/12

475:- / person

Beställning efter den 20/12

525:- / person

 

2-RÄTTERS​ MENY

425:- / person

 

ENDAST VARMRÄTT

325:-

Betalning skall göras i samband med beställning när ni fått er order godkänd

BESTÄLL ER NYÅRS MENY HÄR:

MENY​ 2024

FÖRRÄTT

HUMMERSOPPA

Handskalade räkor - syrad fänkål - krutonger - dill

 

JORDÄRTKOCKSOPPA

Brynt svamp - syrad fänkål - dill - krutonger 

 

VARMRÄTT

OXFILÈ TOURENODS

Oxfilé tournedos - hasselbackspotatis - rödvinsås - brynt sidfläsk  - Brynt svamp

gröna bönor - timjan & vitlökssmör

 

TORSKRYGG

Ugnsbakad torskrygg - hasselbackspotatis - rödvinsås - brynt sidfläsk  - Brynt svamp

gröna bönor - timjan & vitlökssmör

GRILLAD ROTSELLERI

Grillad rotselleri - rödvinsås - sauterad svamp  - hasselbackspotatis - Brynt svamp

gröna bönor 

DESSERT

VIT CHOKLADPANNACOTTA

Vit chockladpannacotta m. passionscoulis & mandelkaka  

 

TILLAGNING & INFORMATION

Menyn är laktosfri, glutenfri  & fri från nötter​ (Obs! krutonger & mandelkaka innehåller gluten)

Menyn är förberedd och ni gör det sista hemma för en nylagad och god nyårsmeny.

En del av råvarorna  (potatis, bönor & sidfläsk) levereras råa för bästa smakupplevelse.

Torskryggen är halstrad från oss men behöver tillagning.

Oxfilen är brynt på alla sidor & ni bestämmer er önskade tillagningstemperatur själva. Vi rekommenderar ALLTID en termometer när ni tillagar fisk & kött. 

Beskrivning hur ni tillagar er nyårsmeny finns när ni hämtar er påse & även här på hemsidan längre ner.

För att piffa upp rätterna ytterligare innan servering kan man alltid garnera med några färska örter.

Se gärna exempel här:

 

Dill - Förrätt & Torskrygg

Timjan / Salvia / Rosmarin - Oxfilé, Rotseller & jordärtkocksoppa

Citronmeliss  - Dessert

Färska bär till desserten

PRIS & BETALNING

3-RÄTTERS MENY

Beställning innan den 20/12 - 475:- / person

Beställning efter den 20/12  - 525:- / person

2-RÄTTERS​ MENY

425:- / person

 

ENDAST VARMRÄTT

325:-

 

Betalning görs i samband med er beställning via kort här på hemsidan. 

Ni kan också komma in till restaurangen och beställa samt betala er order vid samma tillfälle.

 

OBS! Alla ordrar skall vara betalda innan hämtning på nyårsafton.

Har ni frågor gällande betalning mm, vänligen maila oss på info@kajuteriet.se så hjälper vi er. 

HÄMTNING AV ER NYÅRSPÅSE

Ni är välkomna att hämta er nyårspåse på nyårsafton mellan kl 10.00-14.00

BESTÄLLNING

Beställ era nyårsmenyer på knappen nedan eller ring till restaurangen så hjälper vi er. 

RESTAURANGEN 040-155494

Alla bokningar är bindande efter den 20/12 och är ej återbetalningsbara. 

Den 29/12 låser vi ordnarna så ändringar är dessvärre inte möjligt, det gäller även ändringar i paketeringen.

 

vi reserverar oss för slutförsäljning & eventuella ändringar

SAKNAS NÅGOT I ER NYÅRSPÅSE?

Skulle något mot förmodan saknas i er påse vill vi hjälpa på bästa sätt! Ni skall ringa till oss INNAN

klockan 14.30 på nyårsafton så utlovar vi utkörning i närområde.

Ringer ni efter kl 14.30 kan vi inte erbjuda utkörning eller hjälp dessvärre.

Vi ber er vänligast att kolla igenom er påse direkt när ni kommer hem så vi har möjlighet att hjälpa er.

TILLAGNINSINSTRUKTIONER

FÖRRÄTT

Värm upp sopporna på svag värme i kastrull. Koka upp någon minut, ej längre. 

Lägg tillbehören i djup tallrik och häll sedan på soppan precis innan servering. 

Garnerna gärna med en dillvipp om ni önskar. 

VARMRÄTT

Några av råvarorna som är medskickade är råa och kräver tillagning för bästa smakupplevelse. 

Hasselbackspotatisen tillagas i ugnen på 225 grader med smör i ca 40 minuter.

Önskar ni kan man alltid lägga på lite extra ströbröd, för ett extra frasighet. 

 

Sidfläsket är marinerat från oss på restaurangen så det skall stekas i panna till knaprig yta & konsistens. 

 

Bönor tillreds på stekpanna med smör/olja till önskad konsistens. 

 

Värm upp rödvinsåsen i kastrull, låt sjuda någon minut till rykande het. Den får ej koka för länge, enbart sjuda en liten stund.

Kryddsmöret placerar direkt på kött, fisk eller rotsellerin precis innan servering. 

Låt gärna smöret ligga ute 10 minuter innan servering så det blir rumstempererat. 

 

Den vegetariska rätten med rotsellerin kan penslas med lite olivolja/smör och in i ugnen i ca

5 minuter på 150 grader.

 

För att tillreda oxfilé eller torskrygg rekommenderar vi att ni använder stektermometer i ugnen på ca 150 grader till följande grader: 

 

Oxfilé:

Oxfilén är enbart brynt på ytan så den skall tillagas till önskad temperatur nedan:

Rare 48-50 grader 

Medium 54-58 grader 

Well Done 68-70 grader

 

Torskrygg:

52 grader

Önskar ni att smörsteka torskryggen går det alldeles utmärkt. Torskryggen är halstrad från restaurangen.

DESSERT

Pannacottan är klar för servering, toppa gärna med några färska bär om det önskas och vår medskickade mandelkaka. 

 

TIPS

För att piffa upp rätterna ytterligare innan servering kan man alltid garnera med några färska örter. 

Dill (förrätt & torskrygg)

Timjan / Salvia / Rosmarin  (alla varmrätter & jordärtskockssoppa) 

Citronmeliss (dessert)

Färska bär till desserten

 

SERVERINGSTIPS

Här kommer lite tips på en fin uppläggning. 

FÖRRÄTT

Värm upp sopporna på svag värme i kastrull. Koka upp någon minut, ej längre. 

Lägg tillbehören i djup tallrik och häll sedan på soppan precis innan servering. 

Garnerna gärna med en dillvipp om ni önskar. 

VARMRÄTT

Servera gärna potatisen i en skål eller i er ugnsfasta form, den behöver inte ligga direkt på tallriken.

- Börja med att lägga såsen i botten på tallriken.

- Lägg sedan bönorna på tallriken och köttet eller fisken vilande på bönorna.

- Strö sidfläsket runt om. 

- Lägg kryddsmöret på köttet /fisken / rotsellerin och garnera gärna med någon färsk ört.

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI PÅ KAJUTERIET :) 

Tillagningsinstruktioner
bottom of page