LÖRDAG 19/11
12.00-22.00
LUNCH
12.00 - 16.00
Ordinarie lunchmeny
MIDDAG
17.00 - 22.00
VÄLKOMNA!
3-RÄTTERS MENY FÖR AVHÄMTNING
Från 445:- / PERSON
(29/12 sista beställningsdag)
FÖRRÄTT
HUMMERSOPPA
Handskalade räkor - syrad fänkål - krutonger - dill
JORDÄRTKOCKSOPPA
Brynt svamp - syrad fänkål - krutonger
VARMRÄTT
OXFILÈ TOURENODS
Oxfilé tournedos - rödvinsås - sauterad svamp - brynt sidfläsk - hasselbackspotatis -
gröna bönor - brynt kryddsmör
TORSKRYGG
Ugnsbakad torskrygg - rödvinsås - sauterad svamp - brynt sidfläsk - hasselbackspotatis -
gröna bönor - brynt kryddsmör
GRILLAD ROTSELLERI
Grillad rotselleri - rödvinsås - sauterad svamp - hasselbackspotatis -
gröna bönor
DESSERT
Vaniljpannacotta m. hallonspegel & mandelkaka
Hela menyn är laktosfri, glutenfri & fri från nötter
Menyn är förberedd och ni gör det sista hemma för en nylagad och god 3-rätters.
En del av råvarorna (potatis, svamp, bönor, sidfläsk & torskrygg) levereras råa för bästa smakupplevelse och val av tillagning.
Beskrivning finns när ni hämtar er påse & även här på hemsidan
För att piffa upp rätterna ytterligare innan servering kan man alltid garnera med några färska örter.
Dill (Förrätt & Torskrygg)
Timjan / Salvia / Rosmarin (Oxfilé, Rotseller & jordärtkocksoppa)
Citronmeliss (Dessert)
Några färska bär till desserten
PRIS
Beställning innan den 23/12 445:- pr person
Beställning efter den 23/12 495:- pr person
Endast varmrätt 295:-
BESTÄLL ERA MENYER PÅ KNAPPEN OVAN ELLER RING TILL
RESTAURANGEN på 040-155494
Ni kan också maila till info@kajuteriet.se
(OBS! glöm inte invänta bekräftelse)
Ange namn, telefon & antal menyer ni önskar
(Ni kan inte beställa menyerna via telefonsvar)
Hämta er påse på nyårsafton på restaurangen mellan kl 10.00 - 15.00
Förbetalning är obligatoriskt om ni beställer innan den 23/12 & då är det via swish eller
kortbetalning på restaurangen.
Swisha till 123 650 83 60 & märk med NAMN & TELEFONUMMER
Beställer ni efter 23/12 kan ni betala vid avhämtning av er påse eller via swish eller kort.
All förbetalning underlättar enormt när ni hämtar er påse så gör vi allt vi kan för minskad köbildning :)
SAKNAS NÅGOT I ER PÅSE?
Skulle något mot förmodan saknas i er påse skall ni ringa till oss INNAN kl 15.00 på nyårsafton så utlovar vi utkörning i närområde.
Ringer ni efter kl 15.00 kan vi inte erbjuda utkörning eller hjälp dessvärre.
Vi ber er vänligast att kolla igenom er påse direkt när ni kommer hem så vi har möjlighet att hjälpa er.
TUSEN TACK
Alla bokningar är bindande efter den 23/12 och är ej återbetalningsbara.
Den 29/12 låser vi beställningarna så ändringar är dessvärre inte möjligt, det gäller även ändringar i paketeringen.
vi reserverar oss för slutförsäljning & eventuella ändringar
TILLAGNINGS-INSTRUKTIONER:
FÖRRÄTT
Värm upp sopporna på svag värme i kastrull. Koka upp någon minut, ej längre.
Lägg tillbehören i djup tallrik och häll sedan på soppan precis innan servering.
(Här kommer svampen brynt, den skall enbart värmas upp)
Garnerna gärna med en dillvipp om ni önskar.
VARMRÄTT
Några av råvarorna som är medskickade är råa och kräver tillagning för bästa smakupplevelse.
Värm upp rödvinsåsen i kastrull, låt sjuda någon minut till rykande het.
Hasselbackspotatisen tillagas i ugnen på 225 grader med smör i ca 40 minuter.
Önskar ni kan man alltid lägga på lite extra ströbröd, för ett extra frasighet.
Sidfläsket är marinerat från oss på restaurangen så det skall stekas i panna till knaprig yta & konsistens.
Svamp och bönor tillreds på stekpanna med smör/olja till önskad konsistens.
Kryddsmöret placerar direkt på kött, fisk eller rotsellerin precis innan servering.
Låt gärna smöret ligga ute 10 minuter innan servering så det blir rumstempererat.
Den vegetariska rätten med rotsellerin kan penslas med lite olivolja/smör och in i ugnen i ca
5 minuter på 150 grader.
För att tillreda oxfilé eller torskrygg rekommenderar vi att ni använder stektermometer i ugnen på ca 150 grader till följande grader:
Oxfilé:
Oxfilén är enbart brynt på ytan så den skall tillagas till önskad temperatur nedan:
Rare 48-50 grader
Medium 54-58 grader
Well Done 68-70 grader
Torskrygg:
52 grader
Önskar ni att smörsteka torskryggen går det alldeles utmärkt. Torskryggen är halstrad från restaurangen.
DESSERT
Vaniljpannacottan är klar för servering, toppa gärna med några färska bär om det önskas och vår medskickade mandelkaka.
TIPS
För att piffa upp rätterna ytterligare innan servering kan man alltid garnera med några färska örter.
Dill (förrätt & torskrygg)
Timjan / Salvia / Rosmarin (alla varmrätter & jordärtskockssoppa)
Citronmeliss (dessert)
Färska bär till desserten
GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI PÅ KAJUTERIET :)